Recuperarea datelor pierdute de pe hard disc

Indiferent daca un fisier a fost sters accidental ori nu mai poate fi citit din cauza unei defectiuni a unitatii, tineti minte regula de baza a recuperarii datelor. Actionati rapid, cu cat se foloseste mai mult hard discul, creste riscul ca datele sterse sa fie inlocuite si pierdute pentru totdeauna. Repararea unui fisier corupt se poate face cu ajutorul oricarui soft de recuperare. hard.jpg
In momentul in care un hard disc este formatat se creeaza un index care localizeaza toate fisierele de pe unitate. Acest index este cunoscut sub numele de “File Allocation Table” (FAT) in cazul lui FAT32 sau “Master Fille Table” (MFT) in cazul partitiei NTFS.
Un program de recuperare a datelor poate reface tocmai acest tip de fisier, FAT sau MFT, cu ajutorul unei copii facute ca “backup” sau prin repararea indexului. In cazul in care indexul nu poate fi refacut, un bun program de recuperare a datelor este capabil cel putin sa verifice unitatea, sa identifice si sa salveze cateva dintre aceste fisiere.

Sursa: Pcworld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *