Protest impotriva xenofobiei din Italia

Italia in scandalul inceput impotriva noastra nu tine cont ca Romania este a saptea tara ca marime in U.E. si o piata de doua zeci de mii de consumatori pentru firmele italienesti care au avut vanzari record la noi in ultimii ani. Pana vor invata sa faca diferenta intre romanii onesti si tiganii infractori sugeram ca, in forma de protest, sa nu mai cumparam produse italienesti ca Peroni ,Lavazza, Indesit ,Ariston, Ace ,Parmalat, Malizia, Intesa, Martini ,Bacardi, Stefanel,Cellini, Swarosvchi, SOVER, ALVIERO MARTINI, CERUTTI 1881, GIANFRANCO FERRE, CAVALLI, LAURA BIAGIOTTI, FIAT, ALFA ROMEO, MASERATI. Au parte cam de multe apreciere pentru cat tupeu au, nu credeti?

Acesta este un mesaj care circula pe Yahoo! Messenger.

[ad]

Sincer nu cred ca acest lucru ii va determina pe italieni, spanioli sau oricare alte popoare sa isi schimbe parerea fata de romani si Romania. Si nu cred ca toti infractorii din Italia sunt tigani . Faptul ca Romania nu este bine vazuta se datoreaza tot noua romanilor care am dus o propaganda negativa asupra acestei tari.
Si un exemplu ar fi:
Atunci cand un strain te intreaba de unde esti, ii raspunzi Romania, iar daca el nu stie nimic despre Romania, nici macar unde este pe harta intreaba : Si cum este in Romania? Iar tu vei spunei : O tara a hotiilor unde toata lumea fura si isi ingrasa buzunarele , unde politicienii isi vad interesul si nu se ocupa de interesul tarii. Si atunci cum vrei tu roman, sa fi respectat, daca duci o campanie negativa impotriva tarii tale? Pana la urma xenofobia strainilor fata de romani este rezultatul reclamei facuta tot de romani. In loc sa te lauzi cu bogatiile tarii, cu peisajele ei ,  romanul se lauda cu probleme ei. Faptul ca Romania nu o duce bine se datoreaza tot noua, cei care ne trimitem alesii in parlament sau cei carora  putin ne pasa  cine ajunge acolo. Si atunci cum poti sa ai pretentia ca in aceasta tara totul sa mearga bine daca tu cetatean al acestei tari  nu iti pasa si te intereseaza doar de tine? Iar intr-un final  esti revoltat de faptul ca toti strainii se uita urat la tine atunci cand aud ca esti roman… dar pana la urma tot noi suntem de vina!

Cea mai amuzanta intrebare adresata de un straian unui roman:

In Romania aveti curent electric?

Amuzant dar al naiba de tragic!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *