Instalarea si configurarea unui Firewall

ZoneAlam este unul dintre cele mai usor de configurat programe Firewall si are si avantajul ca este gratuit. Poate fi descarcat de pe site-ul www.zonelabs.com. Centrul de control al programului permite configurarea usoara a felului in care programele au acces la Internet.

1 Descarcati si instalati cu configuratia implicita ZoneAlarm 5. Daca banuiti ca aveti un virus sau vierme sau spyware in calculator, alegeti configurarea manuala pentru a stabili clar care programe au acces la Internet, pana la remedierea problemei. Calculatorul trebuie repornit dupa instalare.

2 ZoneAlarm va afisa un tutorial pentru utilizare, iar apoi, pentru fiecare program care vrea sa acceseze Internetul, va afisa o fereastra in care puteti stabili daca respectivului program i se va permite sau nu sa faca o legatura externa.

3 Daca recunoasteti numele programului ca fiind unul legitim (Internet Explorer – iexplore.exe, Mozilla Firefox – firefox.exe), selectati Remember this setting si apoi clic pe Allow (permite accesul). Daca nu sunteti siguri, puteti selecta More Info, care va cauta o descriere a programului respectiv pe site-ul Zone Labs. Daca tot nu v-ati lamurit, clic Deny si programul nu va avea acces la resurse din Internet.

4 Pentru a face modificari, icoana ZA din System Tray (langa ceas) va deschide ZoneAlarm Control Center. Daca alegem in stanga Program Control, putem specifica pentru fiecare program in parte accesul la Internet sau alte retele sigure (reteaua locala de acasa sau de la birou). Daca dati permisiunea de conectare pentru programele cele mai utilizate, veti avea mai putine ferestre pop-up de atentionare, dar alegeti cu mare grija aceste programe.

Sursa: Pcworld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *