Imprimanta pdf

In articolul gasesti un produs software, mai exact imprimanta pdf virtuala, cu ajutorul careia poti converti orice fisier in formatul pdf. Acest produs software este gratuit.

dopdf se instalează ca şi o imprimantă virtuală, după instalarea cu succes fiind listată în secţiunea de “Imprimante şi Faxuri”. Pentru crearea unui document PDF trebuie doar să trimiţi documentul pentru tipărire la imprimanta virtuală doPDF. Deschide un document (creat cu Microsoft Word, WordPad, NotePad sau alt program), alege opţiunea Tipăreşte şi selectează din lista imprimantelor doPDF. În următorul pas trebuie aleasă o locaţie unde va fi salvat documentul PDF creat şi, după ce conversia în PDF va fi finalizată, documentul PDF va fi deschis automat cu ajutorul cititorului de PDF-uri. În imaginea de mai jos se poate observa modalitatea de creare a unui document PDF dintr-un fisier Microsoft Word:

Beneficiile utilizării acestui creator gratis de PDF-uri:

* Este gratis – atât pentru uz personal cât şi pentru uz comercial
* Platforma 32/64-biţi – este compatibil atât cu sistemele de operare pe 32-biţi, cât şi cu cele pe 64-biţi
* Fără Ghostscript sau .NET – nu sunt necesare programe adiţionale pentru crearea de documente în format PDF (ex. Ghostscript) sau medii de programare precum .NET Framework. Din această cauză kit-ul de instalare este foarte mic în comparaţie cu alte programe similare.
* Ajustarea rezoluţiei – se poate alege orice rezoluţie între 72 dpi şi 2400 dpi
* Formate predefinite – poate fi ales un format predefinit (Letter, Legal, A4, A5, A6, …) sau se pot introduce dimensiuni diferite ale paginii
* Căutare în PDF – odată creat, poţi căuta anumite fragmente de text în fişierul PDF (şi motoarele de căutare vor indexa de asemeni textul din documentul PDF)
* Interfaţă multilingvă – interfaţa programului a fost tradusă în peste 23 de limbi (menţiuni)
* Adu-ţi aportul în lupta pentru salvarea planetei – în loc să foloseşti hârtie pentru tipărirea documentelor, de ce să nu creezi un fişier PDF şi să salvezi de la tăiere câţiva copaci?
* Foloseşte puţine resurse – în comparaţie cu alte creatoare de PDF gratis, doPDF consumă foarte puţin din resursele calculatorului în timpul conversiei, performanţa utilizării nefiind afectată deloc.
doPDF este un creator de PDF-uri, nu un cititor de PDF-uri. Pentru a vizualiza fişiere PDF ai nevoie de aplicaţia gratis Adobe Reader.

Pentru download vezi aici.

O  alta metoda gasesti in postul anterior (Cum sa creezi un fisier PDF ).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *