De ce nu booteaza Windows cu o noua placa de baza?

Daca v-ati cumparat o noua placa de baza si ati montat-o, s-ar putea sa aveti probleme in ceea ce priveste bootarea Windows. Iata ce pasi trebuie sa parcurgeti:

– mai intai, asigurati-va ca hard discul este atasat la placa de baza, si ca aceasta il recunoaste. Puteti face asta din BIOS-ul PC-ului dvs., dar optiunile difera de la BIOS la BIOS, astfel ca nu se poate spune exact cum sa faceti.
Intrati in setup-ul PC-ului apasand o tasta speciala inainte ca Windows sa se incarce; un mesaj ce va spune ce tasta sa apasati este afisat imediat ce porniti sistemul.
Cautati prin meniurile BIOS setari pentru hard drive-uri si apoi asigurati-va ca drive-ul dvs. este in secventa de bootare a sistemului. S-ar putea sa fie nevoie sa cautati hard discuri, dar de obicei BIOS-ul le cauta automat.
Daca setup-ul PC-ului nu poate recunoaste drive-ul, incercati sa redeschideti computerul, verificand toate conexiunile de pe placa de baza si hard disc si apoi restartand sistemul.

– o alta posibilitate ar fi ca sursa de putere sa fie neadecvata pentru noua placa de baza. Verificati documentatia placii dvs. pentru a gasi numarul de wati pe care producatorul il recomanda.

– daca hardware-ul este OK, bootati sistemul de pe o discheta pentru a vedea daca toate fisierele necesare sunt accesibile pe hard drive. Daca acesta foloseste foloseste formatul FAT32, orice discheta bootabila este suficienta. Daca foloseste formatul NTFS, descarcati (pe alt sistem) NTFS Boot Disk, care va pregati o discheta bootabila care sa poata citi hard drive-uri NTFS.

Sursa: Pcworld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *