Cum sa scri pe Blog WordPress cu diactrice

Acum 2 zile mi s-a pus pata sa scriu cu diactrice pe un alt blog. Desi am gasit traducerea celor de la cnet.ro , acea traducere nu face altceva decat sa iti traduca meniul admin si transforma Home in Acasă.  🙂
Problema este legata de codarea din baza de date, care trebuie sa fie UTF-8.

Pasii sunt simpli. Va logati in phpMyAdmin , selectati baza de date care corespunde blogului wordpress , click pe SQL si inserati :

alter table wp_comments convert to character set utf8;
alter table wp_posts convert to character set utf8;

si GO.

sql

Comments (3)

 1. ionut

  misto chestia asta. o sa o incerc si eu :D. tncs

 2. Cristian L. S.

  Mda, e interesanta ideea de a implementa diactrice scrierea pe blog, mai putin dintr-un punct de vedere. Nu vreau sa numesc sursele pentru a nu face publicitate, insa e demonstrat ca majoritatea romanilor utilizatori de internet folosesc tastaturi incompatibile – ori nu stiu sa foloseasca diactricele – pentru diactrice. Bun, unde e problea? In cautarile pe Google, Yahoo!, Ask, etc. In plus acele persoane din afara romaniei, niciodata nu vor sta sa puna caciulite si alte chestii, din acest motiv, continutul va vi mai usor de localizat daca e scris fara diactrice.

  De moment stiu clar ce am de facut. Romana cu Gramatica, eu cu blogul… asta este, cand va fi necesara modificarea continutului, o voi face.

  Salutari 😉

 3. Florin

  e si eu am avut probleme de genu da am renuntat la idee……………………

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *