Cum sa cureti laptopul de praf

Multi dintre noi detinem un laptop si uneori se intampla ca ventilatorul sa se invarta mai mult timp sau tastura sa fie mult mai calda decat in mod normal. Daca ventilatorul nu se mai invarte, problema cea mai des intalnita este supra-incalzirea procesorului si inchiderea automata a laptop-ului. Uneori laptop-ul ruleaza pentru 10 minute, uneori pentru o jumatate de ora, totul depinde de task-ul dorit si putere. In acest problema poate fi: gura de aerisire a ventilatorului este bloca sau plina de praf.

Intotdeauna inainte de a desface laptop-ul scoate bateria si cablul de alimentare. Daca ai noroc, poti sa expui coolerul dand jos doar tastatura. Asta iti face viata mai usoara si nu prea risti garantia.
NU alege sa cureti cu aspiratorul, indiferent daca trage sau sufla pentru ca in cel mai rau caz ai sanse mari sa bagi praf pe sub ventilator pe axul acestuia. In cazul in care alegi aspiratorul blocheaza ventilatorul pentru a nu arde placa de baza.
Cea mai corecta varianta este sa folosesti o pensula si apoi sa scuturi praful fara sa il sufli. Cel putin nu cat timp sta pe sub palele fanului. Dupa ce l-ai scuturat usor poti sa sufli ce a ramas.
Curatatul periodic este neaparat necesar pentru temperaturi si functionare normale. Perioada poate varia functie de tipul si dimensiunile coolerului, durata de functionare a laptop-ului in timpul unei zile.

DSCF0002

DSCF0003

Asa arata un laptop ce trebuie curatat! Mersi Aurel 🙂

Comments (2)

  1. webber

    uau vere ce-i in laptopul ala. 🙂

  2. ionut

    Daca am racitor de laptop acel suport cu un vetilator , nu da o viteza mare a aerului pe care il produce , o sa am probleme ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *