Cum sa conectezi notebook-ul la TV-ul tau

Majoritatea laptopurilor care se intalnesc pe piata combina placerea distractiei cu tot ceea ce inseamna lucrul de zi cu zi. Cu setarile corecte va puteti atasa rapid si sigur computerul portabil la televizorul din camera de hotel, de acasa sau de la prietenul vostru de acasa. De asemenea, va puteti vedea prezentarile realizate in Microsoft PowerPoint pe un ecran sensibil mai mare decat cel de 15 inci al notebook-ului.

Conectarea computerului la un periferic de iesire – cu precadere televizorul – in scopul de a viziona filme de pe DVD nu este o chestiune foarte grea. Principalul subiect asupra caruia ar trebui sa va concentrati atentia este partea de conectivitate, restul fiind simple formalitati. Noile interfete DVI (Digital Video Interface) si S/PDIF (Sony/Phillips Digital Interface) sunt extrem de raspandite, asa ca solutiile reprezinta o apropiere rapida de rezolvare a problemei de conectare a celor doua dispozitive.

Pasul 1: Inserati DVD-ul

Introduceti discul DVD in unitatea disponibila pe laptopul vostru. Cateva modele de computere portabile permit utilizarea drive-ului DVD fara a mai incarca sistemul de operare. Cu toate acestea ar fi bine sa intrati in Windows sau in orice alt sistem de operare folosit si sa verificati setarile legate de rezolutie.

Daca e prea mare, este posibil ca imaginea pe televizor sa nu poata fi dispusa.

Pasul 2: Realizati conexiunile

Pentru a putea viziona filmele pe TV, notebook-ul vostru trebuie sa beneficieze de iesire TV-out. Dupa cum o spune si numele, porturile de acest gen va permit sa folositi televizorul pe post de monitor. Majoritatea laptopurilor de pe piata beneficiaza de astfel de porturi, cu exceptia unor modele √£ultraportabile√ď care din considerente constructive elimina atasarea unor astfel de porturi. Ele sunt sacrificate pentru alte facilitati mult mai utile (de conectivitate, in principal).

Conectorul TV-out traditional este un port

S-Video. S-Video ofera o calitate a imaginilor foarte ridicata, in comparatie cu conectorii clasici compozit, numiti si RCA. Dupa ce ati verificat existenta portului, urmatoarea miscare este sa conectati un cablu S-Video spre televizor. Pentru a beneficia de cea mai buna calitate a semnalului transmis, este de preferat sa nu folositi un cablu prea lung (care sa piarda semnalul), cu o lungime de cel mult 2 metri si conectori auriti.

Pasul 3: Conectarea audio

Pentru partea de semnal audio veti avea nevoie de un cablu care conecteaza iesirea de casti a laptopului (jack) la una dintre intrarile audio pentru difuzorul din stanga sau dreapta. Din fericire, aceste tipuri de cabluri nu sunt scumpe, deci nu va fi nevoie de o investitie mare.

Pasul 4: Setarile televizorului

In acest moment va trebui sa va hotarati asupra intrarii video pe care o veti folosi la televizor pentru a putea vizualiza imaginile de pe laptop. Daca deja aveti un player DVD acasa, este foarte posibil sa fiti familiari cu modalitatea de schimbare a intrarilor video.

Pasul 5: Stabiliti setarile notebook-ului

Pentru a putea viziona discuri DVD de pe laptopul vostru, cu siguranta veti avea nevoie de niste schimbari in setarile placii video. Tot ce aveti de facut este sa intrati in meniul Properties al placii video si sa comutati iesirea de pe monitor pe TV. Majoritatea placilor grafice care echipeaza aceste tipuri de computere dispun de un driver foarte prietenos care nu va va da batai de cap. Ce-ar mai ramane? Discul DVD si o canapea pe care sa va asezati confortabil. Pacat ca drive-ul de care beneficiaza notebook-ul nu are si o telecomanda.

Sursa: Pcworld

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *