Consum marit de energie – Placa video

Problema: Am instalat placa video in locatia corecta pe placa de baza. Dupa restart apare mesajul de eroare ”Placa video nu este alimentata suficient” si in consecinta se intrerupe pornirea sistemului.

Solutie: Scoateti placa din locatia AGP sau PCI Express si analizati-o cu atentie. Probabil veti descoperi intr-o parte a acesteia un slot pentru o extra alimentare de

12 V. Conectati un cablu de la sursa si reasezati placa in slot. Mesajul de eroare de la restart ar trebui acum sa nu mai apara. De ce este necesara aceasta actiune? Noile placi video sunt mari mancatoare de curent electric – folosesc aproximativ 100 W si de aceea slotul AGP sau PCX nu poate suplini consumul acestora de unul singur. Daca nu primeste curent aditional, atunci placa va reduce automat consumul fara a fi afectata in vreun fel. Ca un punct de referinta va spunem ca placile ATI Radeon X800 Pro si XT, nVidia Geforce FX 5900 XT si FX 5950 Ultra sunt alimentate cu un plus de 12 V iar Geforce 6800 Ultra are deja nevoie de un extra de 24 V pentru functionarea optima.

Sursa: Pcworld 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *